Αναβάθμιση των Ψηφιακών Υποδομών του κτηρίου της οδού Δαβάκη

 

Ύστερα από τη συγκέντρωση ενός ικανοποιητικού αριθμού υπολογιστών, οθονών, περιφερειακών και εξαρτημάτων υπολογιστών, αλλά και χρηματικών ποσών που διάφορες εταιρείες, μετά από αίτημά μας είχαν την διάθεση να προσφέρουν, έγινε δυνατή η ουσιαστική αναβάθμιση των ψηφιακών υποδομών του κτηρίου της οδού Δαβάκη. Συγκεκριμένα:

  • Αντικαταστάθηκε ο παλαιός υπολογιστής που χρησιμοποιούσε η Γραμματεία με ένα νέο, σύγχρονο σύστημα.
  • Αντικαταστάθηκαν οι παλιοί υπολογιστές και οι ογκώδεις οθόνες του Εργαστηρίου Πληροφορικής με 15 σύγχρονους διπύρηνους υπολογιστές  με επίπεδες οθόνες 19?.
  • Αντικαταστάθηκαν οι παλιοί υπολογιστές και οι ογκώδεις οθόνες του Εργαστηρίου Εφαρμογών Πληροφορικής με 13 νεότερης τεχνολογίας διπύρηνους υπολογιστές  με επίπεδες οθόνες 17?.
  • Δημιουργήθηκαν 10 υπολογιστικά συστήματα νεότερης τεχνολογίας που θα χρησιμοποιηθούν με την έναρξη της νέας Σχολικής Χρονιάς για την ενίσχυση του εξοπλισμού των υπόλοιπων Εργαστηρίων που μέχρι στιγμής δεν διέθεταν Η/Υ.

Θα θέλαμε και πάλι να ευχαριστήσουμε όλες τις εταιρείες για την ευγενική προσφορά τους που θα έχει σαν αποτέλεσμα την ουσιαστική αναβάθμιση του επιπέδου της άσκησης που παρέχεται στα Εργαστήρια του 2ου Ε.Κ. Δ’ Αθήνας, αλλά και τη βελτίωση της Διοικητικής λειτουργίας του.

Η προσπάθεια συγκέντρωσης εξοπλισμού θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά με στόχο να αναβαθμιστούν τα παλιά εργαστήρια υπολογιστών ευθύνης του 2ου Ε.Κ. που λειτουργούν στα κτήρια των ΕΠΑΛ ΑργυρούποληςΕΠΑΛ Γλυφάδας και ΕΠΑΛ Ελληνικού.

Δείτε εικόνες από τα νέα Εργαστήρια Πληροφορικής και Εφαρμογών Πληροφορικής: