Σεμινάριο Δικτύων

 

«Εργαστηριακές Ασκήσεις στα Δίκτυα Υπολογιστών»

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις 25/9, 2/10 και 9/10, 5?8 μ.μ., στα πρόσφατα αναβαθμισμένα εργαστήρια Πληροφορικής του 2ου Ε.Κ. Δ’ Αθήνας (Δαβάκη 10, Αργυρούπολη, με εισηγητή τον Υπεύθυνο του Τομέα Πληροφορικής κ. Βασίλη Βασιλάκη.

Το περιεχόμενο του σεμιναρίου βασίστηκε σε 20 φύλλα εργασίας, εκ των οποίων τα 2 σε Excel και τα 18 σε Packet Tracer.

Το Packet Tracer είναι ένα πρόγραμμα προσομοίωσης της εταιρείας CISCO, μέσα στο οποίο ο εκπαιδευόμενος μπορεί να σχεδιάσει τη δική του τοπολογία δικτύου και να μελετήσει τις ιδιότητες και την απόδοσή της. Είναι ένα από τα πλέον διαδεδομένα προγράμματα του είδους και χαρακτηρίζεται από την ευκολία χρήσης, το ρεαλιστικό επίπεδο προσομοίωσης, αλλά και την πληθώρα χαρακτηριστικών που διαθέτει. Αν και η βασική χρήση του προγράμματος αφορά στην εκπαίδευση στα προϊόντα της συγκεκριμένης εταιρείας και ειδικότερα στην εξάσκηση για τις αντίστοιχες πιστοποιήσεις, είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί και για την δημιουργία απλών ασκήσεων που δεν εξαρτώνται από τα εξειδικευμένα χαρακτηριστικά της κάθε συσκευής.

Σε αυτή την κατεύθυνση τα προτεινόμενα φύλλα εργασίας μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως μέρος της εργαστηριακής άσκησης του μαθήματος «Δίκτυα Υπολογιστών» της Γ’ Τάξης των ειδικοτήτων «Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής» και «Τεχνικός Η/Υ και Δικτύων Η/Υ» του Τομέα Πληροφορικής των ΕΠΑΛ.

Μπορείτε να κατεβάσετε την τελευταία έκδοση του Cisco Packet Tracer κάνοντας εγγραφή εδώ.